Élelmiszer csemege

A neon felirat a Dohány utca 46. szám alatt található a Klauzál utca sarkánál. 74-es trolival, illetve a Blaha Lujza tér felől gyalog könnyen megközelíthető. A felirat még mindig a helyén van, ám a neoncsövek nagy része már leesett, illetve eltűnt. Nagyjából hasonló állapotban van, mint az eredeti képen. Az élelmiszer üzlet már jó ideje nem üzemel, jelenleg a helyén egy Made In Pub nevezetű kocsma üzemel.

A neon jelenlegi állapota 2016-ban
Mint a képen is jól látható, a neonbetűk egy része már nincs a tartó panelen, illetve a még megmaradtak is nincsenek már teljesen oda rögzítve, tulajdonképpen bármikor leeshetnek. Ebből kifolyólag már nem is működnek évek óta, nem világítanak már éjszakánként. Viszont a helyén nyílt Made In Pub nevű kocsma nagy népszerűségnek örvend, szép belső, modern dizájnnal, bár ez kívülről nem látszik.


A felirat korábbi állapota 2010-ben

A jobb oldalt látható a 2010 környékén készült kép a neonfelirat akkori állapotáról. Akkor még aktuális is volt a felirat, hiszen egy élelmiszerbolt működött a helyén. A bolt 2015-ig üzemelt, ezután megszűnt, és kapott itt helyett a kocsma. A két képet összehasonlítva, láthatjuk, hogy már 2010-ben is igen rossz állapotban volt a felirat, és azóta csak romlott az állapota, ennek ellenére még mindig nem távolították el.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház