Közműterv

2010 - Prusinszki István felvétele
A neonfelirat a Bosnyák tértől nem messze, a Thököly út páros oldalán magasodó lakóépület falán volt megtalálható. A mára már leszerelt feliratot anno csak a fák takarásában lehetett felfedezni. A fehér alapon piros betűs neon főként iránymutatásra szolgált, hiszen a felirat kopottsága ellenére is jól kivehető, hogy a rendkívül hosszú fényjelzésen főként nyilakat jelenítettek meg. 

A neon - feltehetőleg - egy komplex közműtervezési feladatokat ellátó vállalatot hirdetett, ami valószínűleg csapadékvíz- és szennyvíz csatornázási, víz-, gáz- és villamosenergia-ellátási feladatokat, illetve gyengeáramú hálózatok kiépítésével foglalkozó, összetett közműtervi beruházásokat megvalósító cég volt.

2016 - Kovács Zsuzsa felvétele
Az épület a közelmúltban lett felújítva, ekkor a 21 szobás társasház külső falát is átfestették, ennek következtében az egyre romló neonfelirat is leszerelésre került. A neon sorsáról további információt nem találtam. Az épület alsó szintjén a Duna House ingatlanközvetítő vállalat irodája található most, az épület lakásait maga a cég árusítja.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház