Neon Ázsia

Hongkong

Hongkong egyedülálló neonfeliratait gyűjtötték össze a neonsigns.hk oldalon. A weboldalon a virtuális kiállítás mellett találhatunk interaktív neontérképet, közösségi fotógyűjteményt. A honlap célja, hogy dokumentálja az összes neonfeliratot, melyek Hongkong utcáiról is egyre inkább eltűnnek.

Hong Kong's Neon Signs – Then and Now
Google Arts & Culture készített 2015-ben egy online képkiállítást Hongkong neonfeliratairól. Az online tárlat bemutatja a régmúlt utcaképeit, összehasonlítva a mai Hongkonggal, rendkívül reprezentatív és látványos módon.

Neonfények – Szöul, Peking, Sapporo, Hongkong
Iain Masterton szabadúszó skót fotós blogján egyedülálló képeket közöl Hongkong neonfeliratairól. A cégéreken kívül számos kép mutatja be az éjszakai Hongkongot és annak különlegességeit.

Latest Obsessions – Signs, Signs, Neon Night lights & More
Sokan osztják meg tapasztalataikat és élményeiket külföldi utazásaikról, egy posztban Kína neonfeliratairól is találhatunk lenyűgöző képeket.

Mintha a Szárnyas fejvadász díszletei között járnánk
Hong Kong’s Last Neon Lights Still Look Totally Blade Runner – Wired, 2016. 08. 06.
Hongkong különlegessége a minden színben pompázó reklámok és cégérek sokaságában rejlik. Ezek a neonfeliratok azonban eltűnőben vannak, és felváltják őket a LED-ek. Joseph Neighbor cikke a neonfeliratok szépségét próbálja meg bemutatni és szembeállítani a LED reklámok egyhangúságával.

Neon Hong Kong
„Az éjszaka piros, zöld, sárga, rózsaszín és babakék. Kínai és angol feliratok díszítik a falakat. Vannak vízszintes vonalak, függőleges vonalak, hullámos vonalak, kis körök, félkörök, nagy körök, négyzetek és körök a négyzeteken belül. Az utcai pocsolyák tükrözik a színeket, a betűket, a vonalakat és a szimbólumokat, akárcsak a busz ablakai” – írja a cikk Hongkong neonfényeiről.
randomwire.com

Thaiföld

Talad Neon – Bangkok's New Downtown Night Market
A Bangkok belvárosában található Pratunam piacon belül kialakított Talad Neon éjszakai vásár 2016 decemberében nyílt meg a látogatók számára. A hely különlegessége, hogy a dekorációt különböző színű neonlámpák alkotják, amely feldobja a vásárlás hangulatát.
siam2nite

Japán

Tokyo Neon
A japán városok hangulatához és látványosságához szorosan hozzátartoznak a neonfények. Az épületeken függőlegesen elhelyezett neonreklámok kivilágítják az utcákat, ezáltal hozzájárulva a város életének pulzáló világához. A Tokió különböző kerületeiben elhelyezett neonok sajátos stílust és légkört adnak az adott körzetnek.
tokyoessentials.com

Photos of Neon Tokyo
A turisták is szeretik a séták alkalmával megörökíteni a különböző neonreklámokat, ezekből láthatunk példákat az alábbi oldalon is.
randomwire.com/tokyo-neon/

Neonválogatások: Hongkong, Tokió
Az oldalon a neon kulcsszóra keresve egyes országok neonválogatását tekinthetjük meg.
mymodernmet.com

Dél-Korea

Seoul Streets: Neon Fantasy
Szöul néha túlzsúfoltnak hat a turisták számára, több millió neonreklám vonzza a figyelmet. A cikk ezt a zsúfoltságot és lenyűgöző látványt próbálja leírni és képekben visszaadni.
randomwire.com

Neon lights, Restaurant and entertainment district of Myeong-dong, Seoul, South Korea
A linken koreai főváros Myeong-dong körzetében található éttermek és szórakozóhelyek neonvilágításai tekinthetők meg. Lejjebb görgetve a hasonló klipek alatt még számos videó látható.
Image Bank Film [animációk] - Getty Images

Neonfelirat készítésének folyamatáról Dél-Koreában
A dél-koreai EBS csatorna videoarchivumában közel négyperces videóban mutatják be, milyen folyamatokon megy keresztül a felirat a tervezőasztaltól, míg kész, világító neonfelirat lesz.
EBS

Észak-Korea

Raymond Cunningham 2011-es észak-koreai látogatásáról készített egy Flickr-albumot, amelyben látható, hogyan sikerült lencsevégre kapnia a fővárosban, Phenjanban egy neonfeliratot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház