Búcsú a Bábszínház pálcikaemberétől

Facebookra feltöltött képeket osztottak tovább tegnap a Tipo Budapest csoportba, majd az Index is átvette onnét a hírt: leszerelték az Andrássy út egyik utolsó neonját, s egyben az egyik utolsó figuratív neonreklámot. Helyére a piros színnel szakító, s a továbbegyszerűsített figura lábait is betűként hasznosító tábla-cégér került (s valamiért a Budapest szót is mássalhangzótorlódássá  tömörítették).
A kommentek közt közzétették az okokat firtató kérdésre kapott választ is:

"Köszönjük az érdeklődést, és nagyon örülünk, hogy szívén viseli színházunkat. A 2017/2018-as évad az arculatváltásé. Mindannyian szerettük a neon pálcikaembert, de most egy új korszakhoz értünk, ezért a neont is lecseréltük, amit már megjavítani sem lehetett sajnos. Méltó helyre kerül majd, és reméljük, hogy régi és új nézőink a megújult pálcikaembert is szeretni fogják."
[Budapest Bábszínház]


A Budapest Bábszínház - ahogy általában színházaink - nehéz körülmények között próbál megmaradni, változó igényekkel lépést tartani, megújulni. Az arculatváltásról és terveikről honlapjukon számolnak be:

"A főváros egyetlen, a magyar nyelvterületen pedig a legnagyobb hagyománnyal működő bábszínházaként a Budapest Bábszínház a kísérletezés és a progresszió jegyében tervezte 2017/2018-as évadát. A nyár folyamán jelentős fejlesztések történtek a közönség elől elzárt területeken, szeptembertől pedig színre lépünk a közönséget érintő változásokkal. Ismét várjuk az érdeklődőket szeptember 16-án a Színházak Éjszakáján: e napon láthatják először a nézők az átalakítások eredményét."

A kisérletezéshez és a progresszióhoz sok sikert kívánunk - többet, mint az új cégér tervezése során. A régi nenonreklám ettől függetlenül - már csak a hagyomány és megújulás fölvállalt kontrasztjaként -  megmaradhatott volna a helyén.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újpesti Áruház

A neonfényes Budapest hírmondói

Neonmúlt – Budapest