Élelmiszer

Van ami nem vész el, csak átalakul. Ilyen pl. a következő élelmiszerbolt, aminek a felirata viszont az elmúlt pár évben egy cseppet sem változott. Az ismételten nem derül ki, mikor kerülhetett fel, de valószínűleg lekerülni már csak akkor fog, ha az idő vas foga annyira megfogja a tartószerkezetet, hogy az majd magától leesik.

A neon mai állapota
Ahogy az a képen is látható, a régi élelmiszerboltból egy CBA üzlet lett, így legalább a felirat helytáll a körülményeknek. Hiányossága miatt viszont arra lehet következtetni, hogy ezt már nem igazán használják, annak ellenére, hogy ha felújítanák, továbbra is reklámozhatná az üzletet.

A felirat valószínűleg régebbi, mint a bolt, kb. a '80-as évekre lehetne saccolni kitételét, viszont a CBA csak 1992-ben jelent meg hazánkban, így szinte biztos, hogy az üzletnek volt egy előde, amit a neon hirdetett.

Bizonyára nagy és gyakran látogatott lehetett, amit a rendszerváltás következtében egy nagyobb üzletlánc kebelezett be. Vagy ez is az egyik alapítótagja volt magának a CBA-nak. De ezek csak spekulációk, és sajnos azok is maradnak.

inaplo.hu/neonvadaszat/n081

A neonfelirat romlása az elmúlt pár évben úgy tűnik, hogy megállt. A korábban készült képhez képest jól láthatjuk, hogy ugyanazok a betűk maradtak fenn rajta, állapota nem romlott. Pár háztömbnyire található a Paprika vendéglő, mely feliratának állapota példaértékű, de a Dózsa György út 54. szám alatt található bolt környékén más hasonló neon vagy ledes felirat nem található. Forgalmas út mellett található, így bizonyára továbbra is sok látogatója marad az üzletnek.

A 2012-es állapot


Forrás: Wikipédia, CBA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház