Aranyhomok élelmiszer

A bolt a XI. kerületi Bartók Béla út, 23-as szám alatt volt megtalálható. A céget és a boltot 2004-ben alapították és nem tudom mikor zárhatott be, ugyanis a Céginformáció oldal alapján 2015 végén még volt egy közel 300.000-es jegyzett tőkéjük. Érdekesség azonban, hogy a cég a Bartók Béla út 21-es szám alá van- mely alatt egy vegyes árú bolt van/volt, ahol nem árultak élelmiszert - bejegyezve, holott a 23-as szám alatt található. Ez pedig azért rettentően izgalmas, mivel a Google streer view 2014-es képén már nincs meg maga az élelmiszer bolt.
Minden esetre amíg az üzlet állt valószínűleg elég forgalmas lehetett, ugyanis borsos árai ellenére sokan vásároltak benne, ez pedig leginkább a Bartók Béla út 27-es szám alatt lévő általános iskolához köthető. Hiszen nem példa nélküli eset, hogy egy-egy tanár kiszalad valami élelemért, avagy szülő vesz a gyerekének valami élelmet. Azonban bár nem az egyetlen közért volt a környéken, mégis az egyik legközelebbi, így biztos sokan ugrottak le csak egy-egy gyors bevásárlásokra. Persze, ezekből nem feltétlen lehet fenntartani egy üzletet, de ahogy én emlékszem, amikor bementem, mindig elég sokan voltak és jó pár percet sorban is kellett állni. A bolt azonban bezárt, ma pedig egy DownDog Joga stúdió található a helyén. 

inaplo.hu/neonvadaszat/n151

A neonról:
Lévén a bolthoz tartozott, mely 2004-ben nyílt, így szinte biztos, hogy a neont is abban az évben, vagyis 2004-ben tették fel. Ez azt jelenti, hogy a blogon vizsgált legtöbb neonhoz képest egy fiatalabb darabbal állunk szemben , hiszen mindössze 12-13 éves. Érdekes, hogy a neonnak, csak a fele van meg, az “Aranyhomok” része, az “élelmiszer” hiányzik. Azt minden bizonnyal levették az ablaküvegről, mikor az üzlet bezárt. Értelemszerűen ma már a megmaradt rész sem üzemel, azonban egy 2009-es kép tanúsága szerint abban az évben még világított. 
Illetve megfigyelendő még, hogy a 2012-es képhez képest bár a 2016-os képen nincsen rajta sem a neon második része, de pedig a cégér, ez utóbbinak a helye fellelhető a falon.

Balra: 2012
Jobbra: 2016 november



Forrás: 1 || 2

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház