Szellő Divatház

2016 - Kovács Zsuzsa felvétele
A lenge öltözetek butikja az M3 Újpest végállomásánál található az Újpesti Áruházzal szemben. Neve méltán tükrözi rendeltetését: a divatház jóformán csak szellős női ruhákat forgalmaz, mindinkább molett hölgyek számára. A forgalmas útkereszteződésnél található kis üzlet a mai napig üzemel, minden hétköznap várja a divat szerelmeseinek rohamát, akik a szépség oltárán áldozva vágynak új kiegészítők, alkalmi ruhák és cipők vásárlására.

inaplo.hu/neonvadaszat/n019

A Divatházról sajnos nem sok információt sikerült szereznem, az üzlet online felületen nem hirdeti magát. A Szellő Kft. által üzemeltetett butik 1991. november 29-én került bejegyzésre, és azóta töretlenül forgalmazza a ruhanemüket. A cég főtevékenysége ruházati kiskereskedelem, főként női öltözeteket, bőrruházatokat és szőrmeárukat, illetve ruházati kiegészítőket forgalmaz, elenyásző mennyiségben pedig gyermek és férfiruhákat is megtalálunk polcain.

A neon
A világító felirat a mai napig üzemképes, a fehér fénycsövekkel körülvett, színes betűk sötétedés után beragyogják az Árpád utat, kékes-piros színfolttal felruházva Újpest utcáit. A metrólejáró előtti járda fényárban úszik minden este, visszahozva kicsit a neonfényes Budapest hanyatló hangulatának pillanataiból pár képkockát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház