Budai Parkszínpad

A Budai Parkszínpad egy a Feneketlen-tó és a Kosztolányi Dezső tér közelében lévő kulturális szórakozó hely volt. Eredetileg 1958-ban építették. 1966-ig főleg operetteket játszottak itt, de a ‘70-es és ‘80-as években már szabadtéri moziként is működött, illetve ekkoriban már rock musicalokat is játszottak. Az akkori budai élet - szabadtéri - kulturális központja volt ez a hely. Az épület mint egy 2200 férőhelyes nézőtérrel rendelkezik. Aktívnak egészen a 2005-ig lehetett mondani, ugyanis sokáig akkor volt itt az utolsó rendezvény. Ez után elhanyagolt lett és állapota folyamatosan romlott.
Végül 2014-ben az épület rekonstruálása mellett döntöttek. A cél az volt, hogy egy egy közönségi teret alakítsanak ki, melyben lesz vendéglátó szolgáltatás, illetve a régi nézőtér helyett pedig egy kellemes kiülő rész várja majd a látogatókat. A munkálatok 2014-ben meg is kezdődtek és 2015-ben értek véget. Végül az immáron Új Budai Parkszínpad néven 2015 júniusában nyitott újra a hely, megvalósítva azt, amit korábban kitűztek. Valamint meglepve azzal mindenkit, hogy az újranyitott Parkszínpadon nem lesz több koncert, maximum csendes háttérzene. Ezt a színpad vezetője azzal indokolta, hogy a lakosok elszoktak már a koncertek hangzavarától. Tehát a mára a Parkszínpadból egy családok és barátok számára alkalmas pihenő és találkozó hely lett, a gyerekek számára külön szórakozást biztosító, hatalmas homokozóval.


A neonról:
Feltehetően a non a az ötvenes évek végén kerülhetett ki, mikor is magát az épületet építették, ma azonban már nem található a helyén, ugyanis a 2014-ben kezdődő átalakításokkor leszedték, mára pedig egy új felírat került a helyére, ám az már koránt sem neon. Bár, szerintem ez a csere teljesen indokolt, hiszen ha megnézzük a 2010-es évek elején készül fényképet, akkor láthatjuk, hogy a neon csövek már akkor sem voltak meg, csak talapzat, melyre korábban felrögzítették azokat. Mondhatjuk azt is, hogy az épülettel együtt a neon felett is eljárt az idő.

bal: 2012
jobb: 2016 november

Forrás: 1 || 2 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház