BÁV csarnok

A felirat 2010-ben - ekkor még megvolt
Fotó: Prusinszki István
A BÁV csarnokot reklámozó neonfelirat a Budapest, Lónyay utca 1. szám alatt sajnos mára már eltűnt. 2010-ben, ahogy a képen is látható, még fent volt, de a ház 2014-es tatarozása során lekerült a háztetőről.
A BÁV zálogfiók, amit a neon reklámoz még mindig üzemel a Budapest, Csarnok tér 3. szám alatt. 
A BÁV története egészen 1773-ig nyúlik vissza, amikor Mária Terézia megalapította elődjét, az Első Magyar Királyi Zálogházat. Ezzel elmondhatjuk, hogy BÁV a legnagyobb múltú jogfolytonosan működő vállalkozás ma Magyarországon. 2015 óta BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. néven fut. Kezdetek óta a magyar zálogpiac vezető szereplője. Profiljába tartozik az ékszer, arany, ezüst, műtárgy kereskedelem. A BÁV Műtárgyvizsgálati irodát is üzemeltet, ahol hivatalos értékbecslést és szaktanácsadást adnak. Ezen kívül záloghitelt is igénybe lehet venni náluk. Ez egy olyan csereügylet, amikor bizonyos díjért, meghatározott időre egy kiválasztott értéktárgyat készpénzre cserélnek, vagy kölcsön formájában a folyószámlára utalnak. Ez a tárgy lehet egy értékes ékszer, műtárgy vagy festmény. Az értéktárgyakat fel is vásárolják, ha az ügyfél inkább ezt a módját választja a pénzhez jutáshoz.
A BÁV reklámneon egy rendkívül forgalmas helyen, a belváros szívében volt elhelyezve fénykorában, így sok ember megcsodálhatta. Ma már sajnos csak a tartóállványát láthatjuk, ahogy a lenti képen is látszik:

inaplo.hu/neonvadaszat/n139

A neont leszedték

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház