Noé étterem, panzió

Az elhajózott Tanyahajó. - A Duna vizén ringatózó éttermet sajnos nem találtam, így a neonfelirat állapotáról sem tudtam hasznos és friss információkat szerezni. A vendéglő honlapján ezzel szemben arra lehet következtetni, hogy az étterem még mindig üzemel, szolgáltatásaival töretlenül várja a dunaparti kilátásra vágyó látogatókat, bérlőket. Talán elúszott a lehetőség, hogy egy kellemes estebédet költsünk el a ringatózó folyón, Újpest teherhajóktól roskadozó rakpartján?

inaplo.hu/neonvadaszat/n021

2010 - Prusinszki István felvétele
Állóhajó a Dunán - hirdeti magát nagy lelkesen az étterem az online felületen. A honlapon olvasható leírás szerint a hajó a Télikikötő öbölben, a vasúti összekötőhíd lábánál, a Váci és az Árpád út kereszteződésével szemben, a Váci út 2-6. szám alatt található. A helyszínt megtaláltam, de az étterem sajnos már tova úszott.

Nem csak étterem
A honlap viszont további adatokkal szolgál nekünk: A 40 m hosszú, kétszintes úszómű alsó szintje 1981-ben épült a Balatonfüredi Hajógyárban, lakóhajó célra. A leírás szerint a kor igényihez igazított szolgáltatásokkal várják a látogatókat, nem csak éttermi kiszolgálást nyújtanak, hanem - szobákat, mini-irodákat is kínálnak, permanens, szezonális, illetve alkalmi (panzió) jelleggel.

2016 - Kovács Zsuzsa felvétele
Sőt bérlőket is keresnek, hiszen a hajónak saját rendezvényterme van, ami 2002-ben épült, területe 200 m2. A termet teraszok, bár és melegkonyha egészít ki, és akár 120 vendég fogadására is alkalmas. A hajónak hatalmas vákuumüveg ablakai vannak, amik a Dunára és az Újpesti öbölre néző körpanorámát biztosítanak. A hirdetés szerint nem csak egy esemény helyszínét kínálják fel, de rendezvényszervezést is vállalnak. A honlap a Tanyahajo Kft. fennhatósága alá tartozik, de a cégről további információt nem találtam, a weboldalon feltüntetett kontaktokkal pedig sajnos nem sikerült a kapcsolatfelvétel.

A neon
Mivel az étterem eltűnt, így a neon állapotáról sincsen semmilyen információm. Bár a régi képeken jól látható a felirat, a kék és piros színekben pompázó neon igazán esztétikus látványt nyújthatott. Sajátos hangulatot teremthetett fényével, mikor az újpesti rakpart esti óráiban felragyogott, kettős fénnyel - a Duna hömpölygő tükörképével - hirdetve a ringatózó vendéglőt.
Isten veled neonfényes Újpest rakpart!

Források:
Tanyahajó - A vendéglő honlapja

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház