Kazán, radiátor

2010 - Prusinszki István felvétele
Ezen bejegyzésem egy termékeket hirdető neonfeliratról szól, amely a Keleti Pályaudvartól nem messze, a Rottenbiller utca sarkán található lakóépület oldalára volt erősítve. A neont egy kissé eldugott helyen lehetett megtalálni. A felüljáró takarásában a Garay utca sarkát ragyogta be, kékes-pirosas fényével hirdetve legfőbb árucikkeit, azok megnevezésével.

Feltehetőleg épületgépészeti, hűtési és fűtési munkákkal foglalkozó cég tulajdonában állt, és főként kazánok, radiátorok és közüzemi berendezések árusításával, cseréjével és javításával foglalkozott. Feltételezésem szerint jelen fényfelirat kapcsolatban állt a  Központifűtés berendezések megnevezésű neonnal, mivel mindketten egyazon épületre voltak felszerelve (Garay úti oldal).


2016 - Kovács Zsuzsa felvétele
Az Arany Ház Bt. kezelésében lévő épületet a közelmúltban újították fel, a külső falrészt átfestették, az egész társasház megújult. A szépészeti beavatkozás következtében az épület jobb sarkát beragyogó neonfelirat leszerelésre került. Ez látható a jobb oldali képen is.

További információért a Társaság által közreadott aranyhaz@t-online.hu email címet kerestem fel. Levelemre – amiben a neon további sorsáról érdeklődtem – sajnos nem érkezett válasz, így nem tudom milyen sorsra jutott a Kazán, radiátor szavakat viselő, mára már kialudt fényű neonfelirat. 

Források:
Kazán, radiátor - neon.blog.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház