Kolozsvár borozó

A felirat a mai napig kitűnik
A legtöbb neonfelirat, amivel eddig foglalkoztam sajnos nem volt ennyire példaértékű, mint a XV. kerületben található Kolozsvár borozóé. A Rákospalotán található kis kocsma igazán felidézi a falusi hangulatot - amiben egyébként a kerület amúgy sem szűkölködik -, hiszen "idegenek" csak ritkán térnek be, pedig sok belvárosi üzlet megirigyelhetné kinézetét kívül is, belül is.


Egy blogos leírása alapján, mikor egy meleg nyári napon betért, hogy egy korsó sört kérjen, kedvesen és gyorsan szolgálták ki, és megjegyezte hogy a berendezés is igen esztétikus volt. Ez a leírás ugyan jó pár évvel ezelőtti, ha megnézzük a négy évvel korábban készül képet, vagy tovább böngészünk az iTTiVOTT felvételei között, láthatjuk, hogy külsőre nem változott túl sokat az üzlet, így valószínűleg a belső rész is rendesen karban van tartva.

A 2012-es képen is jól látható a felirat remek állapota

A helyszín egyébként könnyen megközelíthető busszal és villamossal is. A környék pedig egészen kedves, és jó állapotban van. A Kolozsvár utca 53. szám alatt található neon pedig nem csak ebből a környezetből tűnik ki, hanem az összes budapesti neonfelirat közül. Látszik, hogy gondozzák, és szívükön viselik a sorsát. Hiszen egy ilyen, működőképes neon akár több vendéget is csalogathat még ebbe a kocsmába.


Forrás: Vendéglátós

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház