Vetőmag, Esti Hírlap


A Baross térről megfigyelhető „neonkollázs” a 70-es években került fel ma is látható helyére – valószínűleg a Központi Bizottság döntésének köszönhetően, mely előírta Budapest „neonosítását”. Ennek köszönhetően mind a Rákóczi és az Üllői út, a Körút és a pályaudvarok környezete rövid időn belül „kivilágíttatott”. A nagy állami vállalatok a reklámbüdzsé el nem költött részét az év utolsó hónapjaiban a neonreklámok telepítésébe invesztálták.


Az Esti Hírlapot hirdető neon meglehetősen jó állapotban van: a neoncsövek épek, a betűk a helyükön vannak. A többi neonról ez már nem mondható el: a VII. kerületi címet hirdető előtagból a vessző kimozdult a helyéről, valószínűleg hamarosan le is fog zuhanni; a második O betű csövei már elmozdultak az eredeti helyükről; az E betűkön nincsenek csövek; az „utca” szó A betűjéből szintén hiányoznak a csövek.

A kollázs felső része azonban mindent alulmúl: a „Vetőmag” rész háttámlájának nagy része szét van rozsdásodva, két betű csövei teljesen hiányoznak, az E betűéi már nincsenek a helyükön. A „Fajtaválaszték”-ra minden eddig felsorolt probléma illik: a betűk csöveinek egy része az aszfalt felé orientálódik vagy már hiányoznak.

http://inaplo.hu/neonvadaszat/n108.html

Cím: VIII. kerület, Baross tér 4.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház