Bécsi Söröző

A Papnövelde utca 8. alatt található, az egykori Bécsi söröző. Sajnálatos módon nem üzemel ez a vendéglátói egység, jelenleg mint emlék áll ott egymagában a Belváros szívében. Ez nagyon érdekes, hisz maga a környék eléggé forgalmas,  felkapott, lenne forgalma. Szomszédságában hasonló típusú helyek vannak, mint például a Táskarádió Eszpresszó, ami szintén tükrözi a retro stílust. Talán a konkurencia volt túl magas a Bécsi söröző számára, reméljük valami hamarosan nyílik a helyén.

inaplo.hu/neonvadaszat/n041

A neon

Annak ellenére, hogy már nem üzemel, neonjával és stílusos kültérre néző plakátjával díszíti a Papnövelde utcát. Így kívülről nézve a neonja is egész jó állapotban van, nagy valószínűséggel még működne is. Érdekes módon ennek a környéknek jellegzetes ismertetőjegye a neon világítás, annak ellenére is, hogy már megy ki a divatból és nagyban kezd elavulni. Reméljük nem az idő vasfoga fogja eltüntetni ezt a jó kis neont, hanem még valamikor fogják használni. Nagy kár lenne ha a szemétbe kerülne.

További forrásként meg lehet említeni, hogy az egykori iTTiVOTT projekt keretein belül is született pár sor erről a helyről, sajnos ott sincs túl nagy információbőség.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház